Зеленська сільська рада
Івано-Франківська область, Верховинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

09 Грудня, 2023 р., 10:38
У період з 25 листопада по 10 грудня 2023 року на території України проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Метою акції є підвищення обізнаності населення та привернення уваги громадськості в умовах війни до проблем подолання домашнього насильства.   07 грудня 2023 року в Зеленській сільській раді спільно з  працівниками Верховинського районного відділення поліції ГУНП в Івано-Франківській області, представниками органів місцевого самоврядування та служби у справах дітей було проведено круглий стіл і спільну нараду. На зустрічі обговорено проблемні питання домашнього насильства, способи їх вирішення та надання допомоги постраждалим особам, а також узгоджено перелік спільних заходів у рамках цієї акції.    Працівники поліції наголошують - не замовчуйте про факти вчинення домашнього насильства!
02 Грудня, 2023 р., 13:16
20 червня 2022 року Верховна рада ратифікувала "Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами", відому як "Стамбульська конвенція". 1 листопада Стамбульська конвенція набула чинності. Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок та домашньому насильству й боротьбу з цими явищами, або ж Стамбульська конвенція – це міжнародна угода Ради Європи. Документ з'явився 2011 року, наразі його підписали 47 країн, 36 (включно з Україною) – ратифікували. Україна підписала конвенцію ще у листопаді 2011 року, проте ратифікувала її тільки зараз. Мета документу – зруйнувати гендерні стереотипи, які допускають насильство щодо жінок. Конвенція пропагує та захищає право людей на вільне від насилля життя та забороняє всі види дискримінації жінок. Конвенція пропонує встановити кримінальну відповідальність за насильство щодо жінок і забезпечити за нього покарання. Наразі в Україні діє низка статей кримінального кодексу, проте розписані вони не настільки широко та детально, як у Стамбульській конвенції. Документ передбачає механізми захисту як чоловіків, так і жінок, які зазнали домашнього насильства.
27 Листопада, 2023 р., 21:54
27 листопада 2023р на базі клубу села Явірник Зеленської сільської ради проведено мистецько-патріотичну акцію «Незламна мужність поколінь», присвячену вшануванню захисників України та 80-річчю УПА.  У Акції взяли участь всі працівники культури Зеленської сільської ради. Захід було розпочато з поминальної панахиди в храмі Миколи Мерликійського (с.Явірник)  за загиблими в усі часи захисниками України, яку відправили  отець Микола Будзан та отець Степан Будзан. Опісля відбувся захід-реквієм, на який були запрошені родичі загиблих захисників , представники органу місцевого самоврядування та жителі громади. На даному заході був присутній заслужений журналіст України,  завідувач інформаційно-методичним відділом навчально-методичного  центру культури і туризму Прикарпаття Богдан Кучер. Богдан Михайлович наголосив на важливості культури і мистецтва в національно-патріотичному вихованні молоді, саме в часі війни.
25 Листопада, 2023 р., 11:17
Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років
17 Листопада, 2023 р., 13:20
Вчора відбулося третє засідання робочої групи з контролю за належним використанням бюджетних коштів, яке провела Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.
25 Жовтня, 2023 р., 14:58
     Сьогодні кожен з нас прагне бути корисним і допомогати ЗСУ, щоб бодай на крок наблизитись до Перемоги! 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь