Зеленська сільська рада
Івано-Франківська область, Верховинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 19.10.2023 12:31
Кількість переглядів: 366

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

18 жовтня у Європейський день боротьби з торгівлею людьми, в рамках проведення інформаційної кампанії  в Зеленській сільській раді під керівництвом сільського голови Володимира Феркаляка, проведено засідання круглого столу на тему «Торгівля людьми - глобальна проблема сучасного світу».

Володимир Михайлович зазначив, що питання протидії торгівлі людьми є надзвичайно актуальним, особливо в умовах воєнних дій, коли громадяни змушені покинути місце проживання і шукати притулок та працевлаштування, в тому числі і за кордоном. Особа, яка опинилася у важкій ситуації, схильна приймати будь-які пропозиції працевлаштування. В умовах збройного конфлікту зростає загроза торгівлі людьми та їх експлуатації. Тому, важливо здійснювати інформаційну роботу, спрямовану на обізнаність громадян з метою попередження та уникнення цього негативного явища.

В заході взяли участь заступник сільського голови з питань виконавчих органів ради Василь Шмадюк, представники структурних підрозділів сільської ради.  Всі присутні наголошували на пріоритетності даного питання  та продовження превентивної роботи в цьому напрямку в громаді.

З початком війни в Україні ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми значно підвищився. Особливо, з огляду на те, що частина українців виїхала за кордон. Під загрозою опинились як особи які вимушені були покинути Україну і виїхати за кордон так і ті, що залишились на  тимчасово окупованих територіях. Тому на сьогодні ця тема є однією з найактуальніших.

Часто особа не усвідомлює, що потрапила у ситуацію торгівлі людьми та стала жертвою  цього злочину, не знає про можливості захисту своїх прав та відшкодування завданої шкоди. Тож важливо усвідомлювати ймовірні ризики та бути обізнаними щодо небезпеки і шляхів запобігання потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

З метою підвищення рівня проінформованості мешканців громади стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до становища осіб, в тому числі дітей, які стали жертвами цього злочину, а також для заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми, в рамках проведення інформаційної кампанії до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, з 05 по 19 жовтня 2023 року в закладах громади проведено ряд тематичних заходів: бесіди в бібліотеках громади, виховні години у навчальних закладах для інформування учнівської молоді, розміщено інформаційні плакати в приміщеннях сільської ради, закладах громади, громадських місцях.

Метою засідання було в черговий раз привернути увагу до проблеми торгівлі людьми, та скоординувати роботу структурних підрозділів сільської ради, служб, установ громади,  щодо здійснення й надалі інформаційно-профілактичної роботи з попередження торгівлі людьми.

Довідково:

Національна “гаряча лінія” з питань протидії торгівлі людьми

0-800-500-225 (дзвінки в межах України безкоштовні)

+38-044-205-37-36; 205-36-94 (для дзвінків з-за кордону)

527.org.ua –електронні консультації
527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь