Зеленська сільська рада
Івано-Франківська область, Верховинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПЛАЧЕ НЕБО ГІРКИМИ СЛЬОЗАМИ - ГЕРОЯ ДУША ВІДЛЕТІЛА НА НЕБО….

Дата: 18.08.2024 19:18
Кількість переглядів: 68

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Сьогодні, 18.08.2024 року, в с. Бистрець з великим сумом і повагою, Зеленська громада провела  в останню дорогу свого Героя Володимира ВАТУЙЧАКА з позивним «ГАБО»

Довідково: ВАТУЙЧАК Володимир Васильович «ГАБО» народився 16 вересня 1976 року в селі Бистрець. З 1983 по 1991 роки навчався в Бистрецькій ЗОШ. Працював у Верховинському лісокомбінаті; багато років працював будівельником; на сезонних роботах; кочегаром в Бистецькій ЗОШ, був паламарем у церкві. У 2004 році одружився з Світланою, народили  та виховали донечку Роксолану.

Володимир був надзвичайно талановитим, творчим, харизматичним, веселим та товариським. Завжди підтримував бойовий дух побратимів. Про Володимира казали: «Народний співець Гуцульщини», «Габо, як справжній Дух Карпат».

24 лютого 2022 року Володимир Васильович не задумуючись вступив на військову службу та був солдатом на посаді номер обслуги зенітного артилерійського відділення зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки військової частини А7370. Попри стан здоров’я Володимир Васильович брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України.

Обірвалося життя Захисника 16 серпня 2024 року внаслідок тяжкої хвороби.

Під скорботну мелодію духового оркестру та трембіт з усіма почестями Героя провели в останню путь священнослужителі, представники місцевої та районної влади, побратими, рідні, близькі, друзі, сусіди та вся громада, всі, хто хотів віддати шану Відважному Воїну. Відспівування провели у церкві в рідному селі Бистрець, де зібрались сотні земляків, аби разом помолитись за душу Воїна Володимира «ГАБА» та вшанувати останню Його земну дорогу. 

 

Церемонія прощання з Героєм завершилася під звуки автоматних черг. Жовто-синій стяг, який огортав домовину Героя, військові вручили дружині Світлані та донечці Роксолані на знак глибокої вдячності та поваги до подвигу Захисника.

 

       Важко знайти слова втіхи для рідних і близьких. Це непоправна втрата для всієї Гуцульщини. Нехай душа Воїна спочине у спокої, а Господь укріпить рідних та дасть їм силу перенести цю незбагненну втрату.

 

       Смерть ГАБА – це не тільки біль родини, це біль усієї громади, це біль усього Гуцульського краю, це біль усієї країни. Пам’ять про відважного, незламного та хороброго Воїна назавжди залишиться в пам’яті цілих поколінь, а його ім’я навіки буде взірцем мужності та патріотизму.

 

Немає більше «Духа Карпат», але співанка про Чорногору та пам’ять про Героя вічно житиме в наших серцях.

Спочивай у місці світлому, де нема ні болю, ні зітхання. У воїнстві Архангела Михаїла бережи разом з побратимами українське небо, як беріг тут, на землі наші гуцульські звичаї, як беріг рідну землю і волю. «Бо наша воля, як ці гори, висока»

Спи спокійно, дорогий наш Захисник, вічна, світла пам'ять і безмежна шана Герою!

Вічна слава Героям України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь