Зеленська сільська рада
Івано-Франківська область, Верховинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ХАЙ ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ БУДЕ НА ЗЕМЛІ...

Дата: 12.07.2024 08:54
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Схилімо голови у скорботі та тихою молитвою згадаємо Героя у день Його народження…

Мужній, незламний, сильний, сміливий, відважний, добрий, чуйний, надійний, товариський та справжній син України, Петро ФЕДОРЧУК. 

Сьогодні, 12 липня, Герою України, Петру ФЕДОРЧУКУ  мало б виповнитися 29 років.

Та не судилося відзначати свій день народження у колі сім’ї та друзів, бо пішов захищати свою Батьківщину від ворога та віддав найбільший скарб – своє життя.

 …Загиблому Герою вже не болять рани. Вже на небі стоїть він на варті поруч зі своїми побратимами. Він був звичайним юнаком, а став Героєм, бо віддав своє життя, захищаючи Україну. 

Відважний воїн героїчно захищав рідну Україну, нашу свободу і кожного з нас. Понад усе любив своїх батьків, сестру та брата, вмів бути надійним другом, з яким не було страшно навіть у бою. Усім серцем хотів допомогти своїй рідній країні, щодня наближаючи Перемогу.

Щирі співчуття рідним та близьким відданого Воїна України. Герої не вмирають, вони живуть у кожному…

 

Про Героя: ФЕДОРЧУК Петро Юрійович,  народився 12 липня 1995 року в смт. Верховина, проживав у с. Явірник Зеленської територіальної громади. 

15 березня 2016 року Петро ФЕДОРЧУК підписав контракт, пройшов навчання у м. Старичі, Львівської області і 25 травня 2016 року був направлений для подальшого проходження служби в в/ч А2802 м.Миколаїв, а саме 36 бригада морської піхоти імені контрадмірала Білинського, за час проходження служби постійно брав участь в бойових діях на Сході України. З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Петро ФЕДОРЧУК проходив службу в складі ООС в м. Маріуполь.

Рік Петра ФЕДОРЧУКА вважали зниклим безвісти і 19 травня 2023 року рідним надійшла страшна звістка  про місцезнаходження тіла Воїна Петра.

Петро Юрійович ФЕДОРЧУК загинув 12 квітня 2022 року під час оборони Маріуполя.

За свою відвагу та бойові заслуги Петро ФЕДОРЧУК був удостоєний нагород: у 2017 році Президентом України був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни», у 2020 році відзнакою Командувача об’єднаних сил «Козацький Хрест», 29 березня 2022 року був нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня», 05.07.2024 року Указом Президента України №454/2024 Петра ФЕДОРЧУКА відзначено найвищою державною нагородою – звання ГЕРОЙ УКРАЇНИ з удостоєнням ордена «Золота зірка» (посмертно).


Петру назавжди 26…

Нехай пам’ять про Героя буде завжди з нами…
Вічна та світла пам’ять Герою…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь