Зеленська сільська рада
Івано-Франківська область, Верховинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

8 травня, в День пам’яті та перемоги, ми вшановуємо кожного, хто боровся з нацизмом

Дата: 08.05.2024 10:18
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Ми приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Мільйони українців чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, сотні тисяч боролися в підпільних і повстанських структурах. Майже всі українські підприємства були переорієнтовані на потреби оборони. Водночас українська земля була одним із основних театрів воєнних дій, місцем масштабних битв і найзапеклішого спротиву.

Останні роки продемонстрували всьому світу, що український народ не втратив мужності та сили і наші Герої- Захисники є гідними нащадками Героїв Другої світової війни.

Сьогодні українці знову зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на побудову більш тривкого миру і створення нової, справедливішої, світової системи безпеки. Умовою для цього є перемога над Росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії російського імперіалізму проти будь-кого на планеті. Сьогодні в умовах агресії єдиний шлях відновлення – перемогти загарбника.

8 травня, в День пам’яті та перемоги, ми вшановуємо кожного, хто боровся з нацизмом.

Тож у цей травневий день висловлюємо щиру повагу усім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.

Вічна та світла пам'ять тим, хто не повернувся з війни. Низький уклін і глибока шана ветеранам та тим, хто захищає нас сьогодні і виборює наше майбутнє, майбутнє наших поколінь. Від щирого серця бажаємо Вам здоров’я, Божої опіки та довголіття. Нехай у Ваших серцях ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої держави.

Пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну тоді!

Шануємо тих, хто воює за неї сьогодні!

Слава Україні! Пам’ятаємо, перемагаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь