Зеленська сільська рада
Івано-Франківська область, Верховинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча група «Прозорість та підзвітність» проаналізувала тендери у трьох громадах області

Дата: 14.03.2024 16:54
Кількість переглядів: 111

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У полі зору робочої групи «Прозорість та підзвітність» були тендерні закупівлі у Калуській міській, Космацькій і Загвіздянській сільських громадах. До голів громад виникло чимало запитань. Адже у третій рік війни бюджетні кошти продовжують витрачати на  потреби,  що не є першочерговими.

Так, в Калуській громаді наприкінці 2023 року у міськвиконкомі вирішили оновити автопарк і за майже 600 тисяч гривень придбали позашляховик. До речі, ця закупівля викликала обурення громадськості, про що активісти повідомили робочу групу за допомогою гугл-форми на сайті іф ода. Чималі суми коштів громада витратила на облаштування тротуарів, яке здійснювали в останні дні грудня. 

Що ж до Космацької територіальної громади, то там 1 мільйон гривень вільних залишків бюджетних коштів планують спрямувати на потреби війська. На найближчій сесії мають намір виділити 400 тисяч гривень. Таку ж програму мають на меті прийняти і у Загвіздянській громаді. Наразі є звернення військовослужбовці щодо придбання 2 квадрокоптерів.

У підсумку робоча група доручила правоохоронним органам  і аудиторам детальніше вивчити закупівлі у даних громадах. Головам дали рекомендації проаналізувати місцеві бюджети, відмовитися від недоцільних витрат, натомість спрямувати кошти на підтримку війська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь