Зеленська сільська рада
Івано-Франківська область, Верховинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зеленська громада знову в скорботі, знову важка втрата

Дата: 01.06.2023 16:30
Кількість переглядів: 68

Фото без описуФото без описуФото без опису

Кожен загиблий воїн – це біль кожного з нас. Гіркі сльози, розпач, біль та смуток – те, що було в очах кожного мешканця громади.

Вчора, 31 травня, повернувся на вічний спокій до рідної домівки Захисник Петро ФЕДОРЧУК. Траурний кортеж із тілом загиблого Героя жителі гомади зустрічали на колінах тримаючи в руках лампадки, а дорогу встелили живими квітами.

Жодними словами не передати пекучий біль втрати. Йому було лише 26... Гарний син своїх батьків, добрий друг, справжній патріот і відважний воїн, загинув за волю України і за кожного із нас. Його відвага і боротьба за нашу свободу є прикладом для всіх українців. 

26-річний Петро Федорчук народився у Верховині. Потім з батьками переїхав у с.Явірник, де закінчив Зеленську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Призвався в ряди Збройних сил України. У зоні проведення АТО-ООС, з початку повномасштабного збройного вторгнення росії, воював шість років.

У квітні 2022 року згідно Указу Президента України, Володимира Зеленського, молодшого сержанта Петра Юрійовича ФЕДОРЧУКА було нагороджено орденом «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ ступеня. 

Майже рік Петра ФЕДОРЧУКА вважали зниклим безвісти і 19 травня рідним надійшла страшна звістка  про місцезнаходження тіла Воїна Петра.

З усіма почестями 01 червня Героя провели в останню путь священнослужителі, представники місцевої та районної влади, побратими, рідні, близькі, друзі, сусіди та всі, хто хотів віддати шану Відважному Воїну. Відспівування провели у церкві в рідному селі, де зібрались сотні земляків, аби разом помолитись за душу  Воїна ПЕТРА та вшанувати останню Його земну дорогу. Церемонія прощання з Героєм завершилася під звуки автоматних черг. Жовто-синій стяг, який огортав домовину полеглого, військові вручили батькам Героя на вічну пам’ять про подвиг сина, захисника і Героя України.

Важко знайти слова втіхи для рідних і близьких. Це непоправна втрата для всіх нас. 

Нехай добрий, світлий спомин про Петра, нашого Захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, бойових побратимів та усіх, хто знав його, любив і шанував. Низький уклін батькам, щирі співчуття всім рідним. Вічна пам'ять і Царство небесне Герою України.

Герої не вмирають! Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть в пам’яті людей…

Вічна пам’ять і Царство Небесне Герою Петру ФЕДОРЧУКУ…

Вічна слава Героям України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь